"Niemand wil deze gebieden volbouwen"

Vervolg van de voorpagina

Ellen Visser, directeur Netwerkmanagement Rijkswaterstaat Zee en Delta, was lovend over de getoonde samenwerking met de betrokken partners. Eigenlijk kon het niet, maar doordat een ieder een financiële duit in het zakje deed is er een fantastisch resultaat bereikt. Alle belangen zijn verenigd en maken dit gebied extra aantrekkelijk voor economie, toerisme en recreatie. Hans Kleij, programmadirecteur Ruimte en Mobiliteit provincie Zuid-Holland, gaf aan dat met dit project ruimtelijke kwaliteit aan de kustveiligheid is toegevoegd. De Brouwersdam straalt landelijk en internationaal allure uit. Hij greep de gelegenheid aan om nog eens het standpunt van de provincie te benadrukken over kustbebouwing. Niemand wil dat wij deze gebieden volbouwen. Wij willen beslist geen Belgische toestanden.

"Het gaat lukken"

Ook besteedde hij aandacht aan de wens om - met een gat in de Brouwersdam, gevolgd door plaatsing van een getijdencentrale – het Grevelingmeer weer nieuw leven in te blazen. Wij moeten blijven acteren om het nog ontbrekende geld voor het maken van het gat in de dam te verkrijgen. Als het eind deze maand in de Tweede Kamer niet lukt, dan bij de vorming van een nieuw Kabinet in 2017. Het gaat lukken, gaf hij aan.

Jacqueline van Burg, wethouder Schouwen, was blij en trots op het bereikte resultaat dat door een prima samenwerking van alle partijen haalbaar werd. Bestuurslid Platform Pioniers Brouwersdam, Maurits Drenth, zei dat de lokale ondernemers erg blij zijn met de zandsuppletie waardoor de ontwikkeling van economie, recreatie en toerisme een gewenste ondersteuning krijgen. Hij gaf aan dat vanuit het platform verder gewerkt zal worden om de kansen voor de Brouwersdam te blijven vergroten. Daarbij instellingen, waaronder het onderwijs te betrekken en te interesseren voor de vele mogelijkheden.