Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Dichter

Dichter
Voor altijd jong

Gedichten voor kinderen van 6 tot 106
98 blz., € 5,95
ISBN 978905 9307001

'Loop ik te dromen, in de pauze, op het plein, bedenk ik dat later iedereen oma of opa zal zijn' (Linda Vogelesang in 'Voor altijd jong').

Onlangs verscheen het eerste exemplaar in de serie 'DICHTER' een nieuwe uitgave van 'Plint', uitgever van poëzie gecombineerd met beeldende kunst.

Het tijdschrift draagt de titel 'Voor altijd jong' en gaat over opa's en oma's.

'DICHTER' bevat 75 nieuwe gedichten van meer dan 25 kinderdichters, waaronder Diet Groothuis, Hans Hagen en Joke van Leeuwen. Sommige gedichten roepen een glimlach op, anderen onderstrepen de ongemakken waarmee oud(er) worden gepaard kan gaan.

Voorop staat de verwondering die doorklinkt in de gedichten- zoals een kind tegen de wereld aankijkt. Sommige gedichten bevatten redelijk expliciet taalgebruik, maar dit laat onverlet dat er veel bijzondere pareltjes tussen zitten. De bijpassende en originele illustraties zijn van de hand van Eline Rijnvos.

Het volgende nummer van 'DICHTER' verschijnt in februari 2017 en gaat over school.

Het is mogelijk een abonnement te nemen op 'DICHTER' (15 euro per jaar voor vier nummers).

Plint combineert kunst met poëzie en ontwerpt raamgedichten, poëzie op posters en kaarten en kussenslopen etc. Voor een volledig overzicht van de producten van Plint: www.plint.nl