Damvereniging Denk en Zet

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – Maandagavond 14 november werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damclub Denk en Zet:

Afdeling 1:

A. Verolme-M. Klink         1-1
J.J. Melaard-W. Vroegindeweij 0-3
G. Kamp-J.A. Dekker         0-3
A. van der Veer-J. Van Hoorn         3-0
P. Leroy-J. Van Den Ouden 0-3

Afdeling 2:

H. Keuvelaar-R. Kwakernaak 1-1
S. Maliepaard-W. Stolk         3-0
M. Meijer-R. Van Rijnberk         3-0
Joh. Wolfert-J. De Jong 3-0
A. Jelier-S.W. Keijzer         3-0
J. Jordaan-R. Jacobs         1-1        

Klink ging in het eindspel bij Verolme met remise akkoord, hoewel hij de beste papieren had. Klink zoekt het niet in het spectaculaire, hij sprokkelt gewoon wat puntjes bijeen. Melaard moest al in een vrij vroeg stadium aan Vroegindeweij een schijfje cadeau geven. Dat is niet verstandig, want dan kom je er op het laatst één tekort. Dekker is in een glanzende vorm. Dat ervoer Kamp, die lang tegenstand bood, maar op het laatst in zijn tegenstander toch zijn meerdere moest erkennen. Van Hoorn zag de winst verloren gaan doordat hij op de klok verloor. Dat doet zeer. Van den Ouden profiteerde van een naslag, die Leroy bij het maken van een slagzet over het hoofd zag. Dat leverde Leroy in plaats van een schijfje meer een schijfje minder op. Hij heeft nog heel lang tegenstand geboden, maar moest in een stand van 4 tegen 1 Van den Ouden toch de hand reiken. Keuvelaar en Kwakernaak staakten al in een vroeg stadium de strijd. Waarom eigenlijk?
Je laat zo misschien wel punten liggen.
Maliepaard behaalde zijn eerste overwinning. Stolk dolf het onderspit, doordat hij verkeerd sloeg. Meijer had geluk dat hij van Van Rijnberk won. Ook hier volgde op een afruil een naslag, waarbij Ruud twee schijven in moest leveren. Dan wordt het moeilijk. Even zag het ernaar uit dat hij nog een remise in de wacht zou slepen, maar op het laatst ging het toch nog mis.
Niet getreurd, Ruud! De Jong liet tegen Wolfert remisekansen glippen doordat hij een zwak eindspel speelde. Wolfert is duidelijk op de weg terug naar afdeling 1. Keijzer had een off-day. Eerst gaf hij Jelier zomaar drie schijven cadeau, later nog zeven. Dan houd je er niet veel meer over. Dat begreep Keijzer. Trouwens, Jelier is in topvorm. Jordaan kwam tegen Jacobs een schijfje achter, maar hij wist de schade weer te repareren.
Jacobs zoekt het als vanouds weer in de remises. (J. van Hoorn)