Gebed voor slachtoffertjes aanslag Indonesië

ERMELO - Drie kinderen die zondag 13 november slachtoffer werden van een aanslag op een Indonesische kerk, liggen met brandwonden in het ziekenhuis. Een meisje van twee jaar overleed aan haar verwondingen. "Als jij huilt, moet ik ook huilen", zegt een van de slachtoffers tegen haar moeder.

Drie kleine kinderen die nu in het ziekenhuis liggen, zagen vorige week zondag hoe een aanslagpleger met een molotov cocktail een kerk in brand zette. Alvaro (4), Trinity (3) en Anita (2) worden momenteel behandeld in een ziekenhuis. Het gezicht van Trinity is voor 80 procent verbrand. Toch vraagt ze haar moeder om niet te huilen. "Ze is zo dapper; het breekt mijn hart en ik kan niet anders dan huilen als ik haar zie", zegt een Open Doors-medewerker die haar in het ziekenhuis bezocht.

Volgens pastor Elmuel Rumahorbo, die de dienst van vorige week zondag leidde, hebben de kinderen gezien hoe de terrorist zijn molotov cocktail probeerde te laten exploderen. Dat lukte de eerste paar keer niet, maar na herhaalde pogingen ontstond er een vuurzee. De kinderen die niet fysiek gewond raakten, hebben trauma's opgelopen en durfden afgelopen zondag niet naar hetzelfde kerkgebouw te gaan voor hun zondagsschool.

Open Doors roept op tot gebed voor de kinderen, de kerkleden, de kerkenraad van de gemeente en de nabestaanden van het tweejarige meisje die allemaal getraumatiseerd zijn door de gebeurtenis van 13 november. Ook vraagt Open Doors gebed voor de overheid die probeert de radicale moslims te deradicaliseren. (Open Doors)