Adventsconcerten Zeeuws Projectkoor en Urker Mannenkoor

ZIERIKZEE - Op zaterdag 10 december geeft het Zeeuws Projectkoor samen met het bekende Urker Mannenkoor Soli Deo Gloria twee adventsconcerten in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De dirigenten Jaap Kramer en Marien Stouten hebben een luisterrijk programma samengesteld, wat in het teken staat van Advent en Kerst.

Traditionele kerstliederen, Christmas Carols en lezingen wisselen elkaar af en vormen een geheel. Instrumentale medewerking wordt verleend door de pianist Christiaan Stouten, Arianne Stouten speelt viool, Aleida Stouten dwarsfluit. Het orgel wordt afwisselend bespeeld door de beide dirigenten. Liturg is Ds. J. van Rijswijk, hij verzorgt de verbindende teksten tussen de koorwerken. Naast koorzang is er ook samenzang en zijn er instrumentale intermezzo's. Het middagconcert begint om 15.00 uur, de avonduitvoering is om 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro per persoon te bestellen op de website www.zeeuwsprojectkoor.nl.
Soli Deo Gloria werd opgericht in 1997, door enkele vrienden. Het staat sindsdien onder leiding van Jaap Kramer. Vanaf het begin is streven naar kwaliteit een belangrijke drijfveer binnen het koor geweest. Die kwaliteit heeft geleid tot een groep enthousiaste zangers met een ongeƫvenaarde koorklank in Nederland. In haar korte bestaan heeft het koor al vele concerten en radio en TV-optredens verzorgd. In 2002 werd een succesvolle reis naar Ontario, Canada ondernomen, waar vele drukbezochte concerten zijn gegeven. Soli Deo Gloria treedt op in de traditionele Urker klederdracht.
Het Zeeuws Projectkoor is een jong koor met 80 enthousiaste leden afkomstig uit heel Zeeland en Goeree-Overflakkee. De afgelopen seizoenen presenteerde het koor diverse koorconcerten in Zierikzee. Ook werkte het koor mee aan TV-opnames voor het programma 'Nederland Zingt'. Op woensdag 28 december organiseert het Zeeuws Projectkoor weer een meezingdag in Zierikzee. Iedereen mag dan meezingen, 's middags is er een repetitie en 's avonds een concert in de Nieuwe Kerk. Aanmelden kan tot 15 december via de website: www.zeeuwsprojectkoor.nl.