De gezamenlijke koren in actie tijdens het afsluitende lied The Rose. Het zorgde voor het spreekwoordelijke  kippenvelmoment bij de bezoekers.
De gezamenlijke koren in actie tijdens het afsluitende lied The Rose. Het zorgde voor het spreekwoordelijke  kippenvelmoment bij de bezoekers. Foto: Adri van der Laan

Jubileum-benefietconcert Advendo groot succes

OOLTGENSPLAAT - Zaterdag 5 november was de gymzaal van het MFC 't Centrum in Ooltgensplaat omgevormd tot een concertzaal. Een podium, keurige verlichting en veel publiek. Wat kan een koor dat 90 jaar bestaat zich nog meer wensen.

Dankzij de medewerking van de Amazing Singers uit Stellendam en de zanggroep Down Town Abbey uit Abbenbroek en niet te vergeten het optreden van het jubilerende koor zelf, werd een zangavond werkelijkheid die in de sfeer stond van gezamenlijkheid, ongedwongenheid en plezier. De dirigenten Elly Bezemer, Cariene Groen-Zwart en Mario Riedijk hebben daaraan zeker bijgedragen.

Een prettige, ongedwongen sfeer zorgde voor veel zanggenot. Het is toch bijzonder dat alle drie de zanggroepen een Afrikaans nummer in hun repertoire hebben en dat de Amazing Singers het nummer Shiahamba gezamenlijk konden zingen met Downtown Abbey.

De avond stond in het teken van een benefiet voor de stichting Because we Carry en een mooi bedrag van € 621,50 werd op de repetitie avond symbolisch aan onze dirigente overhandigd.

Het bedrag is inmiddels overgemaakt naar deze stichting.

"Dank aan alle aanwezigen maar zeker ook aan de dirigenten en koorleden van de gastkoren die belangeloos aan deze avond hebben meegewerkt. Eveneens is een woord van dank op zijn plaats aan de sponsoren uit Ooltgensplaat en omgeving die ervoor hebben gezorgd dat de zaal gezellig kon worden aangekleed en dat de sfeer daardoor zo los en onbevangen was. De horeca voorziening in het MFC, door Tamara´s Horeca was perfect verzorgd en de inrichting van de foyer was er een van groot sfeergevoel. Ooltgensplaat kan trots zijn op een dergelijke voorziening", aldus de organisatoren.

Afbeelding