Kat beschoten

DIRKSLAND - In Dirksland is maandag 21 november een kat beschoten met een luchtdrukwapen. Het beestje is daarbij in zijn kop geraakt. De kat is geopereerd en hij maakt het naar omstandigheden goed. De politie is dringend op zoek naar tipgevers en getuigen. Heeft u meer informatie? Bel dan met 0900-8844 of 144, of via Meld misdaad anoniem 0800-7000.


Motie Windpark

GOEREE-OVERFLAKKEE - Namens de fractie Vitale Kernen diende Heintjes, met ondersteuning van de SGP (Van Dam), donderdagavond een motie in over het Windmolenpark Battenoert. Aan het college wordt gevraagd met de ontwikkelaar van het windpark in contact te treden en te trachten invulling te geven aan de wensen van inwoners van zowel Oude- als Nieuwe-Tonge. Dat betreft dan dat de twee windmolens die in de directe omgeving gepland zijn van de kernen Oude- en Nieuwe-Tonge niet op die locaties moeten komen. Tijdens recente bijeenkomsten in beide dorpskernen is twijfel uitgesproken over de wijze waarop het gebied Battenoert tijdens het proces naar het oosten is verschoven. Na een schorsing en met een kleine tekstaanpassing, op voorstel van de PvdA, werd de motie aanvaard.


Rattenoverlast

GOEREE-OVERFLAKKEE – In antwoord op schriftelijke vragen van de SGP - raadsfractie over overlast van ratten nabij de haven van Stellendam en in de woonkern Goedereede-Havenhoofd, stelt het college dat uit contact met het waterschap Hollandse Delta, de instantie die de bestrijding uitvoert, blijkt dat er maatregelen zijn getroffen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De genoemde gebieden blijven voorlopig de aandacht houden van de bestrijders. Bij klachten moet men contact opnemen met het waterschap. Gebleken is dat een aantal rioolaansluitingen slecht is. Met eigenaren van de betreffende woningen wordt contact gelegd. Omdat de wetgeving in 2015 op het bestrijden van ratten is gewijzigd gaat de gemeente met het waterschap in overleg om de wettelijke taak vanaf 2017 opnieuw een plaats te geven.