Damvereniging Denk en Zet

MIDDELHARNIS – Bij Damvereniging Denk en Zet werden maandag 7 november de volgende wedstrijden gespeeld:

Afdeling 1:

I. Mackloet-J. van Hoorn 3-0
J.A. Dekker-P. Leroy         1-1
W. Vroegindeweij-G. Kamp         0-3
J. van den Ouden-M. Klink         1-1
A. Verolme-P. van Brussel 0-3

Afdeling 2:

W. Stolk-S.W. Keijzer 1-1
R. Kwakernaak-A. Jelier         1-1
R. Jacobs-S.Maliepaard         3-0
M. Meijer-Joh. Wolfert         0-3
H. Keuvelaaar-J. Jordaan         0-3
J. de Jong-R. van Rijnberk         0-3

Al heel in het begin raakte Van Hoorn in zijn wedstrijd tegen Mackloet een simpel schijfje kwijt. Aan het eind dacht hij een afruil van twee tegen twee te doen, in plaats daarvan werd het drie tegen nul. Is het de huiver om tegen een speler van dat kaliber te spelen? Dekker en Leroy gaven elkaar niets toe.
Ineens, toen er nog heel wat schijven op het bord stonden, vonden de beide spelers dat er geen eer meer te behalen was. Ze reikten elkaar de hand. Vroegindeweij wilde tegen Kamp een afruil van twee om twee maken, maar hij zag over het hoofd dat Kamp daardoor een doorbraak naar dam kreeg. En die werd voor hem fataal. Toen iedereen dacht dat het met Klink tegen Van den Ouden gebeurd was, zo belabberd stond hij, kwam hij ineens langzaam maar zeker terug. Hij wist er met een fraaie zet plotseling remise van te maken. Klink is op remises geabonneerd, lijkt wel. Heel sneu was het dat Verolme, in een partij die voor 100% remise was, de punten aan Van Brussel moest afstaan, enkel en alleen omdat hij de klok vergeten was. Hij verloor dus op de klok!
Stolk wilde zo graag winnen van Keijzer. Hij bleef net zo lang doorspelen tot ook hij moest bekennen dat de wedstrijd compleet remise was. Jelier en Kwakernaak, twee kandidaten voor de titel, wierpen zich volledig in de strijd. Het leek erop dat Jelier aan het eind wat beter stond, maar winst zat er toch niet meer in. Eindelijk is het zover, Jacobs haalde de drie punten binnen. Maliepaard, bij wie het maar niet lukken wil, werd de dupe. Al in het begin moest Meijer een schijfje prijs geven aan Wolfert. Dat betekende niet dat hij verloren stond. Dat was wel het geval, toen hij in het eindspel een lelijke fout maakte. Wolfert heeft met zijn overwinning de leiding in groep 2 van Jelier overgenomen. Keuvelaar en Jordaan kwamen op een gegeven moment muurvast te staan. Keuvelaar gaf toen schijven prijs toen dat nog niet noodzakelijk was. Daarna maakte hij er niet zoveel meer van. Jordaan kan de puntjes goed gebruiken. Het is Ruud eindelijk gelukt de buit binnen te halen en nog wel ten koste van De Jong. Dat is een prestatie. Zie je wel Ruud, dat je het wel kan. (J. van Hoorn)