Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Voor jou gelezen

Lees je mee?

Opnieuw is er een serie over de vertellingen uit de Bijbel.

Laura Zwoferink schreef voor kinderen die al zelf kunnen lezen twee boeken in de nieuwe serie 'Lees je mee?'
Het eerste deel (OT-1) gaat over de schepping van de hemel en de aarde. De titel is: In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Het tweede deel (NT-1) beschrijft de geboorte van de Heere Jezus en heet: In de stal van Bethlehem.
De verhalen hebben een prima lengte en worden telkens afgesloten met drie vragen over het verhaal. Deze vragen zijn om zelf over na te denken of om met elkaar over te praten.

De boeken zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, die al zelf kunnen lezen. Om voor te lezen zijn ze voor kinderen vanaf 4 jaar. Misschien is het een idee om de verhalen bij het naar bed gaan (voor) te lezen.
Klein aandachtspunt is dat er soms woorden in het boek staan, die door jonge kinderen niet vanzelfsprekend begrepen worden: verbond, besneden, genade, bekeerd worden… Er wordt vanuit gegaan dat kinderen al een bepaalde kennis, (reformatorische) achtergrond hebben.
De moeilijke woorden kunnen natuurlijk ook een goede aanleiding zijn voor een gesprek met het kind over het gelezen verhaal. Een mooie taak voor de ouder(e) die meeleest.

De boeken hebben een aantrekkelijke en verzorgde vormgeving en bevatten korte, duidelijke zinnen. De mooie, bijpassende tekeningen zijn van Peter Nuyten. (Hij illustreerde ook de Kijk & Lees boeken van Laura Zwoferink).
Het is een mooie aanvulling op alle boeken met bijbels vertellingen die er al zijn. Deze serie is specifiek bedoeld voor beginnende lezertjes en jonge kinderen.

Eerder verscheen van Laura Zwoferink: kartonboekjes voor peuters, Kijk en Luister (3 boeken voor peuters en kleuters), Kijk en Lees, twee delen voor oudere kinderen.

In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Ean code: 9789033127687
Uitgeverij: Den Hertog
Prijs:        €9,90

In de stal van Betlehem.
Ean code: 9789033127670
Uitgeverij: Den Hertog
Prijs:        €9,90

Afbeelding