Thematisch speelbos toch nog haalbaar?

GOEREE-0VERFLAKKEE – Een speelbos in Ooltgensplaat lijkt toch nog niet helemaal uit beeld te zijn. Dit valt te lezen uit de antwoordbrief van het college op vragen die de ChristenUnie in een raadsvergadering in april via woordvoerder De Rover stelde. De stichting BOOG wacht op actie van Staatsbosbeheer, maar er zijn inmiddels contacten gelegd om het project wellicht vlot te kunnen trekken. Het bos is eigendom van Staatsbosbeheer en in extensief onderhoud bij de gemeente. Het betreft het bosje aan de Havendijk dat een thematisch speelbos zou moeten worden.

Door Jaap Ruizeveld

BOOG vroeg destijds vereniging KunstPlus om mee te werken aan deze ontwikkeling. Er werden gastlessen gegeven aan groepen 7 en 8 van de CBS De Hoeksteen en OBS de Regenboog in Ooltgensplaat. Dit om de kinderen enthousiast te maken voor het bosproject. Voor de lesuren en materiaalkosten is aan Kunstplus 1500 euro subsidie verleend. De plannen zouden verder worden uitgewerkt en zijn gepresenteerd in 2014.

Op de plank

Een jury (waarin Stichting BOOG, de gemeente en Staatsbosbeheer waren vertegenwoordigd) beoordeelde de ontwerpen. Omvorming van het bos zou eind 2014/begin 2015 plaatsvinden. Maar omdat er geen contract of uitzicht op een contract van Staatsbosbeheer is en BOOG geen financiële risico's wilde lopen kwam het project niet van de grond. Mede omdat het project bij Staatsbosbeheer - door het overlijden van het districtshoofd - op de plank is blijven liggen. In de antwoordbrief stelt het college dat er geen relatie is met de plannen voor de Natuurspeelplaats aan de Mariadijk bij Sluishaven (Galathese Haven) in Ooltgensplaat.