Peter Visser pleit voor een betere verbinding tussen het winkelgebied en de horeca aan de haven. Foto: Adri van der Laan
Peter Visser pleit voor een betere verbinding tussen het winkelgebied en de horeca aan de haven. Foto: Adri van der Laan Foto: Adri van der Laan

Ondernemers stemmen over toekomst van het centrum van Middelharnis

MIDDELHARNIS – Een aantrekkelijker winkel- en horecagebied in Middelharnis, zodat er meer mensen naar d'n Diek en het gebied rond de haven komen. Dat is de wens van de Stichting City Center Goeree-Overflakkee. Het middel om die wens te vervullen is de oprichting van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Idealiter gaat die BIZ per 1 januari 2017 van start. Een stemming onder de 166 ondernemers moet uitwijzen of dat inderdaad het geval zal zijn.

Door Kees van Rixoort

De stemming is dinsdag 8 november begonnen in 't Majoortje. Daar waren een stemhokje en een kleine stembus neergezet. De aanwezige ondernemers konden direct hun stembiljet invullen en in de stembus deponeren. Ondernemers die niet aanwezig waren op deze openingsavond ontvangen hun stembiljet per post. Stemmen – voor of tegen de BIZ – is tot 25 november mogelijk. Op 29 november maakt de notaris de uitslag van de stemming bekend.

Stemmen

Als minimaal de helft van het aantal ondernemers een stem heeft uitgebracht en daarvan twee derde voor een BIZ is, gaat deze op de eerste dag van het nieuwe jaar van start. Wat een BIZ precies is legt Peter Visser, waarnemend voorzitter van City Center Goeree-Overflakkee, uit: "Een Bedrijveninvesteringszone komt voort uit een wet en staat voor een afgebakend gebied waarin alle ondernemers – dus niet alleen de leden van de ondernemersvereniging, zoals nu het geval is – vijf jaar lang een bijdrage leveren aan de professionaliteit en aantrekkelijkheid van dat gebied. Denk aan aankleding, verlichting, promotie, evenementen, beveiliging en wifi."

Lees verder op pagina 3.