Afbeelding
Foto:

Het zal zwaar worden met Trump

"If I were to run, I'd run as a Republican. They're the dumbest group of voters in the country. They believe anything on Fox News. I could lie and they'd still eat it up. I bet my numbers would be terrific." Een quote uit het People magazine (1998) van de nieuwe president van Amerika. Behold your future America, Donald Trump heeft nu de macht.

In wat voor een wereld leven wij dat het mogelijk is om überhaupt iemand als Trump te laten regeren? Hoe is het mogelijk dat de peilingen er zo naast zaten? Dinsdagavond ging ik naar bed met een gerust hart. Clinton zou de volgende morgen de eerste vrouwelijke president ooit zijn. Er was geen twijfel over mogelijk. Helaas zat de hele media en alle peilingen ernaast.

Al vanaf het begin van de verkiezingen heb ik regelmatig mijn hoofd geschud. Het is een grote poppenkast. Over en weer wordt er op elkaar gescholden en worden er dreigementen naar elkaars hoofd gegooid. Ze kwamen over als twee kleuters die ruzie hadden over iets kleins en stoms. Er kwamen roddels en discussies over beide kandidaten opgang. Het hield de wereld in zijn ban. Het hield mij in de ban.

Amerika koos twee kandidaten die ik liever allebei niet zie regeren: de 'evil one' en de 'even more evil one'. Mijn voorkeur ging uit naar Hilary Clinton, zeker niet perfect, maar in ieder geval beter dan Trump. Hij wil zijn land weer groots maken, maar noemt zijn volk dom en hij is een seksistische, racistische en narcistische vrouwen- en moslimhater zonder enige politieke ervaring. Ik zie het niet gebeuren dat zo'n man Amerika groots kan maken. Laat staan een land regeren. Behold your future America, het zal zwaar worden de komende 4 jaar!