Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Walter & Poes gaan naar de visafslag

Caroline Melissant uit Goedereede brengt derde educatieve kinderboek uit

GOEDEREEDE - Walter en Poes zijn naar de onderwaterwereld gedoken, mee wezen vissen op een vissersboot en in het derde deel laat schrijfster Caroline Melissant de vriendjes en lezertjes de volgende schakel in de visketen ontdekken: de visafslag. Walter & Poes - naar de visafslag is opnieuw een kleurrijk educatief zoekboek voor peuters en kleuters in de kinderboekenreeks visserijavonturen.

De hoofdpersonen Walter en Poes hebben de visvangst binnengehaald in deel 2 'aan boord van de vissersboot'. De vis moet gelost en verkocht worden, dus tijd voor een derde deel dacht Caroline Melissant, waarin de vriendjes een emmertje vis krijgen van de schipper voor hun harde werken op zee. Maar nog voor ze aan de wal zijn pikt een hongerige zeemeeuw de emmer vis uit de handen van Walter. Walter en Poes zoeken de zeemeeuw en de emmer met vis onder andere in de mijnzaal, schouwruimte, bij de peken, op de scheepswerf en in de nettenschuur. De lezertjes worden uitgenodigd om de vriendjes te helpen om hun welverdiende emmertje met vis te zoeken.

Educatief

Een kinderboek vol kleurrijke illustraties gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Denise Kruithof, met een realistisch verhaal over waar het visje op het bord vandaan komt. De kinderboekenreeks visserijavonturen is letterlijk en figuurlijk een getekende rondleiding van kotter tot keuken. Het vierde en voorlopig laatste deel zal gaan over de laatste schakel in de visketen: de viswinkel. "Walter en Poes nemen de allerkleinsten mee op visserijavontuur. Van samen plaatjes kijken, goed zoeken en tellen. De boekjes groeien mee met de leeftijd", vertelt Caroline.

Voedselonderwijs

De kinderboekenreeks Walter & Poes is te leen bij diverse bibliotheken in heel Nederland en wordt gebruikt in de klas op diverse basisscholen. Caroline Melissant heeft al diverse keren de visserijavonturen voorgelezen op diverse basisscholen aan kleuters in groep 1 en 2. "Ik heb een goudvis en ik vind garnalen lekker, vertelde een kleuter nadat ik had voorgelezen. Ik kan zo genieten van zulke gesprekjes met kinderen over hún visserijavontuur. Voorlezen is overal en altijd weer een feestje!" vertelt Caroline.

Ook wil Caroline Melissant lesmateriaal over de visserij voor de allerkleinsten op basisscholen ontwikkelen om juffen en meesters te helpen om bijvoorbeeld het beroep visser of de viswinkel als thema te gebruiken in de klas. "Walter & Poes worden daarmee echte vriendjes van de peuters en kleuters, waarmee ze samen ontdekken waar het product vis vandaan komt. Voedselonderwijs op school is belangrijk."

Verschijning

Het kinderboek 'Walter & Poes – naar de visafslag' verschijnt begin december in een beperkte oplage. Bestel het boek van 12,95 euro vooruit en betaal geen verzendkosten. Geldig t/m 30 november 2016. Bestel via caroline@trendsinzee.nl of kijk op www.visserijavonturen.nl

Afbeelding