Spoorloze christenen in Noord Korea

In Noord-Korea zijn sinds in het jaar 1953 zeker 200.000 christenen spoorloos verdwenen. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Forbes Magazine gemeld. Dat heeft dit blad gebaseerd op het aantal van cijfers van de rooms-katholieke hulporganisatie Kerk in Nood. Noord Korea staat op nummer 1 op de lijst van landen waar christenen worden vervolgd. Dit land heeft officieel vijf (staats)kerken.

In strafkampen

Zeker dertigduizend christenen in Noord Koreanen verblijven in strafkampen, waar zij dwangarbeid verrichten en ze worden ook gemarteld, zoals dit artikel aangeeft. Naar schatting zijn er 200.000 tot 400.000 Noord Koreanen actief in sterk ondergrondse gemeenten. Veel leden daarvan kwamen in China of door Chinezen met het christendom in aanraking! En die moeten er wat voor over hebben!

Ons land

Wij mogen nog frank en vrij uitkomen voor onze geloven. Maar in Openbaring 20 lezen we dat vlak voordat Jezus wederkomt de satan nog geweldig huis zal houden. En we denken wel eens dat de Islam de christenen zullen vervolgen en zullen ombrengen. Maar de Heiland zal ook hen voor eeuwig verlossen, toch?

Ds. W. Chr. Hovius