De prijswinnaars Job en Victor.
De prijswinnaars Job en Victor. Foto: Adri van der Laan

'Technieksucces' windauto een groot succes op J.C. van Gent

SOMMELSDIJK - Vrijdag 28 oktober vond de finale plaats van de windauto race. De 3 beste leerlingen van de groepen 6, 7, 7/8 en 8 van de J.C. van Gentschool streden om wie het verst kon rijden met hun windauto, gemaakt van recyclebare materialen. Uiteindelijk zijn de trotse winnaars, Job en Victor uit groep 7.

Hun auto legde maar liefst 8 meter af met als enige aandrijving wind. Ze ontvingen uit handen van Monique Sweep van Deltawind een mooie prijs. Naast deze les zullen de kinderen nog 9 andere leuke en leerzame technieklessen krijgen. De eerstvolgende les voor de J.C. van Gentschool zal gaan over bruggen bouwen en constructies.

Deze technieklessen worden aangeboden door Technieksucces. Technieksucces is een lokaal bedrijf dat technieklessen aanbiedt aan basisscholen op Goeree-Overflakkee. De technieklessen staan in het teken van energie, duurzaamheid en techniek. De J.C. van Gentschool is een van de pilotscholen voor het uitvoeren en optimaliseren van de technieklessen. Op deze pilotscholen wordt gekeken naar de didactiek, leerdoelen en niveau.

Met deze technieklessen worden de kinderen op een speelse manier bewust gemaakt van wat techniek is en dat techniek overal aanwezig is. Technieksucces werkt nauw samen met het lokale bedrijfsleven. De bedrijven participeren in de vorm van: sponsoring van materialen, gastlessen of bedrijfsbezoeken.