Afbeelding
Foto:

Voor jou gelezen

Vriendin in nood

'Laura pakt haar mobiel. Ik heb het idee dat er iets met je aan de hand is. Kun je dat vertellen? Even staart ze naar het scherm. Is het handig om dit via een appje te vragen? Ze schudt de gedachte van zich af en drukt snel op verzenden. Niet denken. Nu gewoon doen. Anders doet ze het nooit.

Blieb. Appje.
Wat zou er moeten zijn?
Ja, hoe kan zij dat nou weten! Ze pakt haar telefoon. Dat weet ik niet. Dat vraag ik aan jou.
Blieb.
Er is niks. Hoe kom je erbij?'

Mirthe is de vriendin van Laura. Ze spreken elkaar het meest op school. Na schooltijd heeft Mirthe elke keer een smoes. Laura vertrouwt het niet. Wat is er aan de hand met Mirthe? Ze wil haar graag helpen. Uiteindelijk vertelt Mirthe haar geheim aan Laura. Laura belooft er met niemand over te praten. Maar wat is dat moeilijk. Had ze dat wel moeten beloven?

Het probleem van Mirthe komt door het hele boek terug. Maar daarnaast gebeuren er ook heel veel andere dingen. Laura's zus verwacht een baby. Ze gaat af en toe oppassen op een tweeling van acht jaar, waar ze ook grappige dingen mee beleeft. Laura en haar vriendinnen beleven echte 'meiden-dingen': ze zijn verliefd, kopen kaarten met Valentijnsdag, houden een slaapfeestje, gaan winkelen…

Maar dan krijgt Laura midden in de nacht een telefoontje van Mirthe: "Wil je alsjeblieft naar het parkeerterrein achter de Albert Heijn komen….?"Houdt Laura zich nu nog steeds aan haar belofte?

Lees het zelf in dit realistische meisjesboek dat is geschreven door Joke van Winkel. Veel herkenbare onderwerpen en ook serieuze problemen komen aan de orde. Een fijn lezend boek met gelukkig ook genoeg humor.

Vriendin in Nood
Prijs:€ 13,90
Ean code: 9789033127830
Leeftijd:vanaf 12 jaar
Uitgeverij Den Hertog