Snelheidsmeters

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op verschillende locaties op het eiland worden er snelheidsmeters en waarschuwingsborden geplaatst. Het doel van de gemeente is om automoblisten binnen de bebouwde kom bewust te maken van hun snelheid. De borden worden regelmatig verplaatst naar plekken waar te hard wordt gereden. Een te hoge snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen, vaak met dodelijke afloop. Daarom spant de gemeente zich in om de snelheid in de bebouwde kom terug te dringen.


Dit weekend Vision

OUDDORP - In de Dorpstienden is de jaarlijkse consumentenbeurs Vision. Bezoekers kunnen er terecht voor beursaanbiedingen, kramen van non-profit organisaties en informatie over de Dorpsraad, kraamzorg en andere zaken. Kinderen kunnen zich laten schminken. De beurs is geopend op vrijdag van 14.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.visionouddorp.nl.


Winterseizoen van start

GOEREE-OVERFLAKKEE - Voor de gladheidbestrijders van de gemeente is het 'strooiseizoen' begonnen. Van 1 november tot 31 maart staat het personeel paraat om indien nodig zout te strooien op de wegen. Op de gemeentewerven ligt in totaal 300 ton zout klaar om gladheid op Goeree-Overflakkee te bestrijden. Bij gladheid worden eerst de hoofdwegen gestrooid, het doel is dat iedere bewoner binnen 750 meter een gestrooide weg kan bereiken. Niet alle wegen kunnen gelijktijdig worden gestrooid. De gemeente roept weggebruikers daarom op om tijdens de wintermaanden extra alert te zijn.