Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Start wintertijd

Zondagmorgen om 03.00 uur begint de wintertijd. De klok moet dan een teruggezet worden. In de vroege ochtenduren van zondag zondag 26 maart 2017 zal deze wintertijd worden beëindigd.


Reformatieherdenking Goeree

STELLENDAM - Maandag 31 oktober is er een herdenking van de Reformatie in de Hervormde Kerk te Stellendam. In deze samenkomst zullen de drie voorgangers van de Hervormde Gemeenten Ouddorp, Goedereede en Stellendam spreken.

Het koor Da Lui Cantiamo o.l.v. Jurriën van Kooten verleent eveneens medewerking aan de herdenking. Thema is: De Sola's van de Reformatie. Ds. Hoolwerf zal spreken over Sola Scriptura (Alleen de Schrift), ds. Ten Brinke gaat in op Sola Fide (Alleen door geloof) en ds. Van den Berg bespreekt het Sola Gratia (Alleen door genade). De drie pijlers van de Hervorming, vervuld met het solus Christus (Alleen Christus) en het Soli Deo Gloria (Alleen God de eer), zijn de basis waarnaar de kerk steeds weer terug moet keren en waarop de gemeente vandaag moet bouwen.
Iedereen is van harte welkom. Na de samenkomst is er een ontmoeting in het verenigingsgebouw de Rank met koffie/ Thee. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.