Theologische opleiding in Algiers

In de Algerijnse hoofdstad Algiers is onlangs het Institut Chretien d'Algerie (ICA) van start gegaan. Dit theologische opleidingsinstituut gaat uit van het door de overheid erkende protestantse kerkverband de Eglise Protestante d' Algerie. De kerk telt zo'n vijfenveertig gemeenten in grootte variƫrend van twintig tot honderden leden. ICA gaat een programma aanbieden waarin discipelschap en christelijk leiderschap centraal staan.

Op termijn

Er komt ook een universitaire opleiding op bachelor-niveau, want er zijn nu al veertig studenten. De lessen worden verzorgd door Algerijnen en ook gastdocenten uit het buitenland. En vanuit ons land is de Gereformeerde Zendingsbond, de GZB dus, in de Protestantse Kerk bij dit initiatief betrokken. Volgens Arie van der Poel betreft het 'een belangwekkend initiatief dat tot grote zegen kan zijn voor de zo snel groeiende kerk in Algerije.

Grote vraag

Grote vraag is er naar goed theologisch onderwijs. De Gereformeerde Zendingsbond vindt het een geweldig voorrecht om hierbij betrokken te mogen zijn. En wie weet hoevelen in Algerije daardoor geholpen worden en tot bekering gebracht worden.