Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

De geur van braadworst

Het is weer bijna 31 oktober. Jullie weten vast welke naam die dag vaak genoemd wordt: Maarten Luther. In het jaar 2017 hopen we 500 jaar Hervorming te gedenken. In de Reformatie gaat het om vrijheid. Je leest in dit boek over Luthers zoektocht naar die vrijheid. Hij is de man aan wie we met name denken als het gaat over de Reformatie.

Als je ook meer wilt weten over Maarten Luther is dit pas verschenen stripboek van Bernard Bos misschien iets voor jou. Het is een stripboek dat heel veel informatie over het leven en werk van Luther bevat.

Het verhaal begint in 2013 en speelt zich af in Eisenach waar Luther woonde. Er zijn drie originele boekjes van Luther gestolen…Wie zit daar achter? Het verhaal brengt je daarna terug in de geschiedenis. Je leest over zijn bekering, zijn gezin, zijn werk als Hervormer en over de streek waar hij woonde.

Achterop het boek staat:

Deze strip tekent zijn markante figuur met de vele rake opmerkingen. Terwijl hij zijn klooster, waar hij met Katharina en zijn kinderen woont, binnentrad na een vermoeiende dag, zou hij het zomaar genietend gezegd kunnen hebben: 'Ik ruik ... de geur van braadworst!'

Het belangrijkste wat de schrijver wil laten zien is hoe God eenvoudige mensen gebruikt om Zijn werk te doen voor de reformatie van de kerk.

Een boek met ontzettend veel informatie voor jong en oud. Misschien meer voor oudere jeugd en volwassenen. Het is namelijk soms wel lastig om het verhaal goed te volgen, omdat er tussendoor zoveel informatie gegeven wordt. Ook de illustraties zijn niet altijd even duidelijk. Maar een ding is zeker, als je dit boek gelezen hebt weet je ontzettend veel over Maarten Luther.

ISBN: 9789463350136
Prijs: € 9,95
Uitgeverij Om Sions Wil