Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Veel activiteiten in Watersnoodmuseum

OUWERKERK – In het Watersnoodmuseum kunt u in de herfstvakantie terecht voor een variërend aanbod van activiteiten. Voor zowel de jonge bezoekers als volwassenen is er een interessant programma te beleven: toneelvoorstellingen voor het hele gezin, rondleidingen, knutselworkshops voor kinderen en filmvertoningen. Bovendien kan men twee nieuwe tentoonstellingsonderdelen bezoeken. Alle activiteiten zijn kosteloos bij te wonen bij een betaald bezoek aan het Watersnoodmuseum.

In de herfstvakantie wordt de toneelvoorstelling Stormkracht op verschillende dagen opgevoerd in het Watersnoodmuseum. Tijdens deze voorstelling wordt de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven gebracht. De toneelvoorstellingen vinden plaats op woensdag 26 oktober en vrijdag 28 oktober. De voorstellingen starten om 11.30 en om 15.00 uur en duren ongeveer een uur. De eerste 15 bezoekers per voorstelling ontvangen een gratis consumptiebon die te besteden is in de Koffiehoek.

Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse familierondleidingen op 24, 25 en 26 oktober 2016. De rondleidingen vangen aan om 11.00 uur en om 13.00 uur. De rondleid(st)er neemt u mee langs bijzondere plekken in het museum en verteld u indrukwekkende verhalen over de ramp van '53.

Workshops

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Er worden namelijk knutselworkshops gegeven in de Koffiehoek van het museum door de kunstenares Marlies Verda. De vrije inloopworkshops vinden plaats op 25 en 26 oktober 2016, tussen 11.30 en 16.00 uur. De kinderen mogen hun eigen gemaakte werkjes na afloop meenemen.

Holland: Natuur in de Delta

De nieuwe film 'Holland: Natuur in de Delta' wordt in de herfstvakantie vertoond in het Watersnoodmuseum. Deze bijzondere natuurfilm is het vervolg op de succesvolle film 'De Nieuwe Wildernis' en wordt verteld door Bram van der Vlugt en Carice van Houten. 'Holland: Natuur in de Delta' wordt op zaterdag 29 oktober vertoond om 13.00 uur in de ontvangstruimte van het museum. De film duurt 101 minuten.

Nieuwe tentoonstellingsonderdelen

Men kan ervaren hoe het is als je huis overstroomt in het nieuwste tentoonstellingsonderdeel van het Watersnoodmuseum. Men kan hier in virtual reality leren wat je in zo'n situatie moet doen. Daarnaast kan men in een zolderkamer ontdekken wat je nodig hebt als je naar zolder moet vluchten voor het water. Welke spullen zou jij meenemen? Je telefoon? Eten?

Het actuele programma en tijden zijn te vinden op de activiteitenkalender op de website van het Watersnoodmuseum: www.watersnoodmuseum.nl.