Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Stoofperendag

KAPELLE - De stoofpeer is weer helemaal hip! Daarom organiseert het Fruitteeltmuseum in samenwerking met de Noordelijke Pomologenvereniging (NPV) op zaterdag 12 november aanstaande een bijzondere stoofperendeterminatiedag in het Fruitteeltmuseum Kapelle. Deze stoofperendag start om 13.00 en duurt tot 16.30, kosten € 10,00. Zie www.fruitteeltmuseum.nl.

De heer T. Katuin, voorzitter en initiator van het stoofperenproject van de NVP, zal in een presentatie het doel en de methode van het project toelichten met aandacht voor de herkomst van de peer en de toepassingen in het dagelijks leven, vroeger en nu.
Maar u wilt natuurlijk ook weten welke stoofpeer nu precies in úw tuin groeit. Daarom bieden het Fruitteeltmuseum en de NVP u de mogelijkheid om dat door deskundigen te laten vaststellen. Daarvoor brengt u 5-6 peren per soort mee, als het lukt met het steeltje eraan, naar het museum. Ook kunt u recepten proeven gemaakt met stoofperen uit onze museumtuin. En met die kennis kunt u dan thuis aan de slag: u weet in ieder geval meer over de stoofpeer. Voor vragen of meer informatie info@fruitteeltmuseum.nl, telefoonnummer 0113-344904 tijdens openingsuren van het Fruitteeltmuseum.