Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Nacht van de nacht bij Verdedigingswerken Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS - Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseert op zaterdag 29 oktober een lokale "Nacht van de nacht" van 19:00 tot 22:00 uur.

Voor kinderen is er vanaf 19:30 de mogelijkheid om met een zaklamp op zoek te gaan naar verstopte letters. De letters zijn herkenbaar door ze met een lamp te beschijnen. Uiteraard moet je daar wel een beetje voor zoeken. Als alle letters gevonden zijn kan de puzzel worden opgelost en is er als beloning de mogelijkheid om marshmallows boven een vuurtje te bakken. Hierbij is er ook nog een heerlijk kopje chocolademelk.

Tijdens deze avond worden er korte rondleidingen door de kazerne aangeboden. Op aanbod zal er een tour van ongeveer een half uur starten vanuit de bezoekersruimte van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis. Een bijzondere ervaring in het donker.

Rondleiding met sterren

Tijdens deze speciale rondleiding kijken we ook naar de sterren. Hiervoor is het dan wel noodzakelijk dat er een heldere hemel te zien is. Een amateur astronoom zal tijdens deze rondleiding uitleg geven over de sterren en wat we dus zien aan de hemel. De grote beer kent mogelijk iedereen wel, maar andere sterrenbeelden zijn zonder hulp lastig te herkennen. Een zaklamp mee is handig, maar zal niet gebruikt worden bij het kijken naar de sterren.

Aanmelden is niet noodzakelijk op tijd komen wel. De rondleidingen starten om 20.00 uur.

Waar is het nog echt donker? Op deze avond kunt u ervaren hoe donker het is als het echt donker is. Met een groepje nemen we u mee naar een plek waar dit beleefd kan worden. Een bijzondere ervaring op een bijzondere plek.

Meer informatie kunt u vinden op de site van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, www.fronttaal.info.