Niet blij met andere route buslijn 104

GOEREE-OVERFLAKKEE – Mevrouw Rijerkerk (VVD) stelde mondelinge vragen over de veranderde route van buslijn 104 die via Renesse, Ouddorp en Hellevoetsluis naar Spijkenisse rijdt v.v.

De bus komt, of beter gezegd kwam, tweemaal per uur vanuit Renesse over de Groene Dijk naar de Vrijheidsweg naar Ouddorp, met haltes bij de vuurtoren, Klepperstee/Ouddorp Duin, Toppershoedje en Duynhille/Fletcher. Sinds mei is dit veranderd. Eenmaal per uur rijdt de bus nu over de N57 naar Ouddorp-centrum en eenmaal per uur nog over de Vrijheidsweg. Scholieren hebben hier veel last van. Ze zijn of drie kwartier te vroeg op school of een kwartier te laat. Het geeft overlast, lange wachttijden op aansluiting, enz. Ouders, ondernemers en uiteraard de scholen zijn hier niet blij mee. Waarom is de route gewijzigd en hoe kan het probleem worden opgelost, vroeg het VVD-raadslid. Wethouder Trouwborst zei dat het college de klachten deelt. Er is intensief overleg gevoerd. Wij verwachten dat binnenkort de bus weer gaat rijden over de oude route.

Procedure windpark

Aat van Alphen (Eiland van Vrijheid) wilde van het college weten wie en op welk moment het officiële besluit is genomen om de bestemmingsplanprocedure Windpark Haringvliet in gang te zetten en tevens wat de grondslag daarvoor was. Wethouder Tollenaar gaf aan dat het hier een bevoegdheid van het college betrof. Een gebruikelijke gang van zaken. Het college nam op 13 september het besluit en een week later startte de procedure. Vragen van de PvdA over de Wmo werden niet inhoudelijk behandeld, omdat dit onderwerp al eind september door VKGO was aangekaart.