Het Inspiratiecentrum Grevelingen op een archieffoto van Eilanden-Nieuws.
Het Inspiratiecentrum Grevelingen op een archieffoto van Eilanden-Nieuws. Foto: Adri van der Laan

Inspiratiecentrum tot nader order gesloten

OUDDORP - Het Inspiratiecentrum op de Kabbelaarsbank / Brouwersdam, in de zomer van 2015 met veel vertoon geopend, verkeert wat exploitatie betreft al geruime tijd in zwaar weer.

Door Jaap Ruizeveld

Het bezoek van recreanten en eilandbezoekers is duidelijk achtergebleven bij de verwachtingen. Boekingen / reserveringen door het bedrijfsleven bleven uit. Resultaat is dat het centrum tot nader order is gesloten. "Excuses voor het ongemak" is er te lezen op de website. "Momenteel werken wij aan de herpositionering en herinrichting van het Inspiratiecentrum", laat directeur Kranendonk weten. Insiders melden dat het centrum om uitstel zou hebben gevraagd van betaling aan schuldeisers.

In de gemeenteraadsvergadering kwam dit onderwerp ook al op tafel. Fractie Vitale Kernen, Heintjes, stelde mondelinge vragen aan portefeuillehouder Tollenaar. De wethouder gaf aan dat er in de raad al enige keren over het functioneren van het Inspiratiecentrum is gesproken. Het was allemaal niet rooskleurig. Er is te weinig tot stand gebracht. "Wij gaan in gesprek om de samenwerking te beƫindigen". Het gebouw staat er. Heeft de potentie om er meer van te maken dan tot nu toe is gebeurd. Met vernieuwde invullingen, denk daarbij aan een educatieve functie. Nieuwe kansen dienen concreet te worden opgepakt. De raadsleden Keuker, Heintjes en Van der Meer vroegen welke financiƫle gevolgen deze ontwikkeling bij het Inspiratiecentrum heeft voor de gemeente. Tollenaar stelde dat de lasten voor het Recreatieschap zijn. De gemeente betaalt daaraan een vaste bijdrage.