Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Mees en Tijn bij de brandweer

Een prijs winnen is altijd leuk. Extra leuk is het, wanneer je hele klas er blij van wordt.
Mees heeft gewonnen met een kleurwedstrijd van de brandweer. Daarom mag hij met zijn klas een kijkje gaan nemen in de brandweerkazerne. Zijn zusje Eva mag ook mee en natuurlijk wil hij graag dat Tijn ook meegaat. Tijn heeft samen met Mees de kleurplaat gekleurd. Op een woensdagmiddag gaan ze met z'n allen naar de kazerne. Het wordt een feestelijke middag. Een mooi cadeau voor Mees, drinken en iets lekkers. De groep wordt verdeeld in tweeën. De ene groep gaat met brandweer Roland mee en de andere met de juf. Maar bij de helmen en pakken kijken vinden Mees en Tijn minder leuk dan bij de brandweerwagens. Ze mogen naar de andere groep. Maar waar zijn die? Naar buiten misschien?

"We kunnen ook nog even bij die hoogwerker gaan kijken.."
'Oh ja, goed, kom!'
Samen lopen ze vlug naar de hoogwerker, die helemaal aan de kant staat.
'Groot ding hè?'
'Echt wel!' Mees loopt langzaam om de grote, rode wagen heen.
'Zullen we er even op klimmen?' vraagt hij. 'Durf je dat, Tijn?'

Ze durven allebei wel in de korf van de hoogwerker te klimmen, maar is dat wel een slim plan? Opeens is het een drukte van belang in de kazerne. Lichten gaan aan, brandweermannen rennen naar de wagens, stappen in en rijden weg. Ook de hoogwerker met Mees en Tijn in de korf. Dat wordt een spannende rit naar een brandende boerderij.
Mees en Tijn helpen daar met de konijnen, maar ze worden ook verdacht. Hebben ze iets met de brand te maken? De boerin denkt van wel.
Maar van wie is die rugzak met de fles spiritus en lucifers? En waarom doen die grote jongens zo boos tegen Mees en Tijn?
Hoe zal het aflopen? Lees het zelf in deel 4 van Mees en Tijn.
Een leuk en ook wel een beetje spannend boek, dat kinderen vanaf 7 of 8 jaar zeker aanspreekt.

Eerder verschenen van Ina van der Beek: Mees en Tijn op de vlucht, Mees en Tijn en de campingdief en Mees en Tijm en de geheime boomhut.

Prijs: € 8,50
Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789033127700