Damvereniging Denk en Zet

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – Maandag 10 oktober werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet:

Voorronde bekercompetitie

A. v.d. Veer-Joh. Wolfert                         3-0
A. Jelier -P. van Brussel                                 0-3
S.W. Keijzer-A. Verolme                                         0-3
J. Jordaan-R. Kwakernaak                         0-3

Afdeling 1

J.J. Melaard-G. Kamp                                 1-1
I. Mackloet-J. v.d. Ouden                         3-0
P. Leroy-W. Vroegindeweij                         3-0        

Afdeling 2        

W. Stolk-R. van Rijnberk                         3-0
R. Jacobs-H. Keuvelaar                                 1-1

Bekercompetitie

Net als vorig jaar zal tussen de bedrijven door een bekercompetitie worden gehouden. Wie verliest, is uitgeschakeld. Zo blijft de beste over. De eerste ronde is gespeeld. Verrassingen deden zich daarbij niet voor.
Van der Veer, eens kampioen, is na een dip weer helemaal in de running. Van Brussel is in zijn spel als een meteoor omhoog geschoten. Hij heeft de laatste tijd heel wat puntjes gescoord.
Kwakernaak doet het na een inzinking ook weer niet slecht, maar of hij het podium zal bereiken, valt nog te bezien.Voor Wolfert, Jelier en Keijzer breekt nu een wat rustiger periode aan. Ze hoeven zich over een bekercompetitie geen zorgen meer te maken.

Onderlinge competitie

En dan nu de gewone competitie. Melaard heeft nog geen enkele nederlaag geleden. Ook Kamp heeft geen kans gezien Melaard de punten afhandig te maken. Hij speelde zijn derde remisepartij. Ook al gaat het bij hem puntje voor puntje, zo kom je er ook.
Van den Ouden, die zo goed begonnen is, zit nu in een dal. En Mackloet stevent opnieuw naar de hoogste plaats af. Wie zal het lukken zijn opmars te stuiten? Leroy heeft onlangs, bij zijn reisje naar Rome, weer wat spirit opgedaan. Vroegindeweij is daarvan de dupe geworden. Zou Stolk de klap van die gewonnen partij van vorige week die verloren ging al te boven zijn? In ieder geval heeft hij nu alles weer goed gemaakt. En dat tegen Van Rijnberk nog wel. Ruud, je laat het er toch niet bij zitten?
Jacobs heeft z'n eerste puntje. Dat werd hoog tijd natuurlijk. Laat in de tijd die komt maar eens zien, wat je waard bent. Keuvelaar gaat ondertussen door puntjes te verzamelen. (J. van Hoorn)