WOZ-waarden zijn nog niet openbaar

GOEREE-OVERFLAKKEE - In ruim honderd Nederlandse gemeenten is sinds kort de WOZ-waarde van de huizen op te vragen. Deze gemeenten zijn aangesloten op www.wozwaardeloket.nl, dat door minister Plasterk in Rotterdam is gelanceerd. De gemeente Goeree-Overflakkee is nog niet op de lijst van aangesloten gemeenten te vinden. Dus een vraag aan de gemeente: sluit onze gemeente zich ook aan?

Door Jaap Ruizeveld

"Het klopt dat de gemeente Goeree-Overflakkee nog niet is aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ), die vervolgens wordt ontsloten naar de website www.wozwaardeloket.nl. Momenteel heeft men via de website van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) toegang tot eigen WOZ-gegevens. Dit is wettelijk gezien toegestaan. Het samenwerkingsverband is namens de gemeente verantwoordelijk voor de WOZ-gegevens op Goeree-Overflakkee en dus ook voor de aansluiting op de LV WOZ. Het SVHW is bezig om deze aansluiting te realiseren. Jammer genoeg is dit, vanwege een aantal gegronde redenen, tot op heden niet gelukt. Op welke termijn de aansluiting plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekend", aldus antwoordt de gemeente.

Wat wel is bepaald, is het kunnen opvragen van WOZ-waarden van alle woningen per 1 oktober 2016, dat is beschikbaar gesteld via de website: www.wozview.nl. Het is een algemene website, waar men landelijk de WOZ-waarde van een woning kan oproepen.