Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Holland Fisheries Event: vakbeurs voor de visserij waar orders gesloten worden

URK - Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober stond voor meer dan 80 exposanten en bijna 3.500 bezoekers uit binnen- en buitenland in het teken van netwerken en zakendoen op de visserijbeurs op Urk. Holland Fisheries Event heeft deze 7e editie bewezen een echte vakbeurs voor de internationale visserijsector te zijn. De beurs werd officieel geopend door staatssecretaris Van Dam.

De vele bedrijven die nieuwe producten en innovaties als primeur toonden op de beursvloer, de sfeervol aangeklede en volledig uitverkochte beursvloer met 4 zalen en een sector die er beter voor staat, trokken vele bezoekers naar de visserijbeurs in De Koningshof Party & Events op Urk. De enorme aanloop op zaterdag 8 oktober zorgde ervoor dat het parkeerterrein vol stond en er gebruik gemaakt moest worden van het naastgelegen parkeerterrein van het zwembadcomplex. "Opnieuw een succesvolle beurseditie. Een beurs waar we de ene na de andere order bij exposanten ondertekend zien worden.
De visserij leeft weer! Terwijl de tweede beursdag nog moet beginnen, worden wij alweer benaderd door exposanten die ook een stand tijdens de volgende beurseditie 5 en 6 oktober 2018 willen! Er is vertrouwen in de toekomst die we gezamenlijk het hoofd kunnen bieden," zegt Klaas Jelle, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk, die vrijdagochtend samen met Staatssecretaris Van Dam en de burgemeester van Urk de beurs officieel opende. Staatssecretaris Van Dam benadrukte in zijn toespraak dat de overheid blijft zoeken hoe ze de visserijsector kunnen dienen bij de zoektocht naar vernieuwing.
"De Nederlandse visserij is een prachtige, economisch belangrijke sector. U staat voor grote uitdagingen, maar u staat niet alleen. Omdat we innovatie allemaal belangrijk vinden, steunen de Nederlandse overheid en Europa u daarbij, ook met subsidies. Zo komt er halverwege 2017 een speciale openstelling van het Europese fonds dat innovatie in de visserij stimuleert, het EFMZV, met speciale aandacht voor nieuwe manieren om kennis te delen."

Holland Fisheries Event

De nieuwe formule, die vorig jaar voor het eerst werd ingezet, pakt opnieuw positief uit. De eerste deelnameformulieren van exposanten voor 2018 zijn al binnen, vertelt het projectbureau Holland Fisheries Event trots. "Holland Fisheries Event is nu klaar voor een volgende stap. Groeien in de zin van een nog betere kwaliteit bieden, professionaliseren en meer stands, maar ook groeien over de grens heen. We hopen 5 en 6 oktober 2018 nog meer exposanten te verwelkomen, ook uit het buitenland." vertellen Paula van der Woude en Caroline Melissant van het projectbureau. "Zonder onze betrokken hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants, mediapartners GBU Media en Visserijnieuws en de samenwerking met RI&S en Alpha Producties had deze beurseditie niet zo geslaagd geweest als nu", voegen de dames eraan toe. Hoofdsponsor Auke Hoefnagel, sectorleider visserij van Flynth, kijkt trots terug op twee goede beursdagen: "Deze beurs is door de grote aanwezigheid van de sector en toeleveranciers benut om te laten zien dat we niet stilstaan, maar meegaan met de tijd en gaan voor een goede samenwerking en een gezonde visserijsector."