Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Dirkslands 'Egypte' maakt plaats voor nieuw bejaardencentrum

De woonwijk 'Egypte' (die haar naam dankt aan de destijds veraf gelegen ligging van de toenmalige bebouwde kom) heeft wat plaats ingeruimd voor de bouw van een prachtig nieuw bejaardencentrum met 34 wooneenheden. Daartoe heeft de slopershamer korte metten gemaakt met 8 van de 54 woningen die er in totaal staan. Een viertal woningen zal later worden geamouveerd na voor de aannemer als directiekeet en opslagruimte dienst te hebben gedaan.

De vergunning tot de bouw van het centrum wordt binnen korte tijd verwacht en zodra dat het geval is zal aannemer A. Mans uit Melissant de voorbereidingen tot de bouw treffen en aan de slag gaan. De bouw zal naar verwacht een jaar in beslag nemen, zodat het niet al te optimistisch te veronderstellen is dat eind volgend jaar het centrum werkelijk geworden is. De volgende stap zal zijn rondom het centrum nog een aantal zelfstandig bejaardenwoningen te bouwen, waarvoor t.z.t. opnieuw een aantal van de plm. vijftig jaar oude woninkjes zullen verdwijnen.

Het woongedeelte van het nieuwe centrum krijgt twee verdiepingen, daarnaast komt de beheerderswoning met één verdieping, evenals de recreatieruimte. De te bieden verzorging zal ver worden doorgevoerd, o.a. door het verstrekken van maaltijden, maar ook wordt gedacht aan de aanwezigheid van een kapper/kapster, een pedicure en een spreekkamer voor de dokter, zaken die nog nader zullen worden onderzocht.

Architect van dit project is Ir. J. v.d. Tol te Delft.

In opdracht van de woningbouwvereniging wordt momenteel ook gebouwd aan een 'flat' met 12 woningen voor alleenstaanden en zijn er in Melissant 23 woningen in aanbouw. Voorts heeft de woningbouwer voor een eigen huisvesting gezorgd; eind volgende maand zal het nieuwe kantoor aan de Ring te Dirksland in gebruik genomen kunnen worden.