Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

De gemeenteraad wordt betrokken bij het opstellen van de visie

Vervolg van de voorpagina

Dinsdagavond 25 oktober om 19.30 uur beleggen de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst in Zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp. Gjalt Huppes van Ouddorp Kust Ruimte Rust zal een toelichting geven op de Landschapsvisie. Daarin accent leggend hoe het unieke landschap behouden kan worden. Portefeuillehouder en wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee is uitgenodigd om niet alleen een reactie te geven op het plan van de initiatiefnemers, maar mogelijk ook de stand van zaken toe te lichten op de Recreatievisie die door het college van b. en w. aan de gemeenteraad is toegezegd. "De Recreatievisie van de gemeente is het instrument waar wij op willen voorsorteren. Wij denken dat het belangrijk is om mensen die deze Recreatievisie opstellen daarvoor handvatten te bieden met een door de lokale bevolking gedragen en in onze Landschapsvisie verwoord beeld", zegt Gjalt Huppes.

Overleg

"Onze Landschapsvisie is onderschreven door alle milieu- en landschapsorganisaties die actief zijn op de Kop van Goeree zoals Natuurmonumenten, NLGO, Zuid Hollands Landschap en verschillende milieufederaties. Ook de VEERO heeft inbreng geleverd. Het Burgerinitiatief is onderdeel van het landelijk initiatief van Natuurmonumenten en organisaties verenigd, www.beschermdekust.nl, die zich inzetten voor een landelijk kustpact om het zo gewaardeerde kustlandschap te beschermen". In een persbericht meldt de Ouddorpse groep dat zij de Landschapsvisie heeft aangeboden aan het gemeentebestuur met het verzoek dit document te betrekken bij verdere plannen voor bebouwing op de Kop van Goeree. De gemeente heeft, zo stelt de groep, geantwoord dat zij de visie interessant vindt en dat zij bereid is tot overleg. Daarom is nu het tijdstip van informatie gekozen over de Landschapsvisie in de fase dat de gemeentelijke Recreatievisie nog in ontwikkeling is.

Gemeente

Gevraagd naar de stand van zaken antwoordt de gemeente Goeree-Overflakkee dat zij binnen enkele weken in samenspraak met de Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatieondernemingen (VEERO) en de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO) de opdracht verstrekt voor het opstellen van de Recreatievisie. De gemeenteraad wordt betrokken bij het opstellen van de visie. Zodra de Recreatievisie gereed is, zal de visie ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Wanneer dit precies gebeurt, is op dit moment nog niet bekend. Vaststelling van de visie vindt in de loop van 2017 plaats.

Formatie

Het is de bedoeling van het Burgerinitiatief dat tijdens de informatiebijeenkomst op 25 oktober in Ouddorp meerdere inleiders hun mening geven over de Landschapsvisie. Zoals Gert de Groot, kustbeheerder Natuurmonumenten, Jeroen den Hollander, voorzitter VEERO en Jos Hendriks (NLGO). Het Burgerinitiatief is opgestart door Gjalt Huppes, Monique Blokpoel, Let Spek, Jan de Gans, Cees Grinwis, Piet Grinwis, Remko Koopman, Kors Pijl, Hans Klijn, Simone van Os, Eline Sandberg en Rob van den Hooven.

Informatie

In het persbericht wijst de groep op de forse investeringen in de kwaliteitsverbetering van de recreatie op de Kop van het eiland. Op diverse locaties is flink bijgebouwd en er zijn concrete plannen voor nog meer recreatiewoningen. Voor informatie over het Burgerinitiatief: www.ouddorpkustruimterust.nl en op Facebook: http://facebook.com/ouddorpkustruimterust/.