Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Morgen orgelconcert Oude-Tonge

OUDE-TONGE – Morgen, zaterdag 8 oktober, wordt er ter gelegenheid van het Gouden Jubileum van het Frobeniusorgel, een orgelconcert gehouden.

De uitvoerenden van het concert zijn Rinus Verhage en Hans van Heemst op het orgel en Ron Braber op de trompet. De aanvang is 19.30 uur en na afloop is er koffie of thee. Er wordt een collecte gehouden voor het orgelfonds.
Ron Braber staat bij velen bekend vooral als begaafd trompettist, speelt in diverse fanfares en treedt ook als solist nog regelmatig op. Tevens is hij organist, o.a. van de R.K. kerk te Oude-Tonge en Achthuizen.
Hans van Heemst behaalde prijzen bij verschillende nationale amateur-concoursen (Maassluis, Oude-Tonge, Groningen). Hans is organist in de Hervormde Gemeenten van Oude-Tonge en Middelharnis. Hij studeert nog steeds bij Paul Kieviet.
Rinus Verhage is eveneens geen onbekende. Hij studeerde conservatorium, is organist in Oude-Tonge, Stellendam en van de grote kerk in Zierikzee. Daarnaast is hij directeur van de muziekschool in Middelharnis en dirigent van meerdere koren.