Damvereniging 'Denk en Zet'

SOMMELSDIJK – Bij Damvereniging 'Denk en Zet' zijn op de maandagen 26 september en 3 oktober de volgende wedstrijden gespeeld:

Afdeling 1:

P. van Brussel-W. Vroegindeweij         1-1
J.A. Dekker-J.v.d. Ouden                         3-0
A. Verolme-I. Mackloet                1-1
G. Kamp-M. Klink                                         1-1
A. van der Veer-J.J. Melaard                 1-1
A.van der Veer-J.A. Dekker                         1-1
P. van Brussel-J. van den Ouden         1-1
W. Vroegindeweij-I. Mackloet                 0-3
A. Verolme-G. Kamp                                 3-0

Afdeling 2:

M. Meijer-W. Stolk                                         1-1
A. Jelier -J. de Jong                                         3-0
J. Jordaan-R. van Rijnberk                         3-0
R. Jacobs-Joh. Wolfert                 0-3
J. Jordaan-S.W. Keijzer                 0-3
H. Keuvelaar-S. Maliepaard         Joh. Wolfert-W. Stolk                                 3-0
A. Jelier-M. Meijer                                         1-1
J. de Jong-R. Jacobs                                        3-0

Bejaarden gaan vaak op reis buiten de schoolvakantie. Dat is te merken. Nog steeds kunnen wedstrijden niet gespeeld worden. Vandaar een verslag van twee avonden.

Van Brussel haalde uit twee wedstrijden twee punten. Even zag het ernaar uit dat hij er bij zijn wedstrijd met Van den Ouden met de volle winst vandoor zou gaan, maar dat ging op het allerlaatst niet door. Vroegindeweij ging tegen Mackloet al vrij gauw ten onder. Mackloet is nu al bezig afstand van de groep te nemen. Daarom is het van Verolme een prestatie om twee puntjes van hem af te snoepen.

Verolme zag kans om Kamp, de nieuwkomer in groep 1, te verslaan. Je moet in een nieuwe groep altijd even wennen. Het komt goed, Kamp! Dat kun je al zien aan het puntje dat hij Klink afhandig maakte.

Van der Veer moet het met twee remises doen. Een mooie partij tegen Dekker verliep op het laatst met wat hindernissen. Daarom is remise de beste uitslag. Dekker is overigens bijzonder op dreef. En dat op zijn leeftijd!
Ook Meijer doet het uitstekend. Lukte het vorig jaar steeds maar niet, nu snoepte hij zelfs Jelier 2 kostelijke puntjes af. Dat doe je niet zomaar! Wat Stolk tegen Wolfert deed, zal hij niet gauw vergeten. Op dam gestaan, een stel schijven voorgestaan, en nog verliezen. Hoe is het mogelijk! De Jong compenseerde zijn verliespartij tegen Jelier met winst tegen Jacobs. Dat is ook een manier. Zo haal je meer punten dan bij twee remisepartijen. Jordaan won van Rijnberk, die nog wat zwak is in zijn eindspel, maar die verrassende zetten kan doen. Dit keer lukte dat niet. In zijn partij tegen Keijzer maakte hij een fatale misrekening, die hem twee schijven kostte. Dat was nog niet het ergste, het kostte hem zijn partij. Keuvelaar heeft tevergeefs op Maliepaard zitten wachten, die maar niet kwam maar niet. Zeker ook met vakantie. Jacobs verloor allebei de partijen. Kom Ruud, dat kun je veel beter! (J. van Hoorn)