Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Bart en de waterdieren

Opnieuw heeft Simone Foekens een leuk boek over Bart geschreven. Je hebt vast de andere delen ook gelezen: Bart op Schiphol, Bart en de inbrekers,
en in deel drie wordt Bart verkeersagent.

Het nieuwe boek, deel vier, heet: Bart en de waterdieren.
De supermarkt in het dorp waar Bart woont heeft een leuke actie: mensen die boodschappen doen kunnen waterdieren sparen. Verschillende, grappige dieren, om te verzamelen. Als je ze in een pot met water doet worden ze groter.

Bart is erg enthousiast. Hij wil ze dolgraag allemaal sparen. Zijn zusje Jiske vindt ze ook erg mooi.
Lotte, een meisje uit Barts klas heeft ineens haar lange haren afgeknipt. Jammer, vindt Bart. Hij vond lange haren mooier. Maar dan hoort hij waaróm Lottes haar afgeknipt is. En dan vindt hij het super van Lotte. Het verhaal van haar neef Jaap is erg verdrietig.
Bart wil hem ook graag helpen. Hij heeft een goed plan bedacht. Daar heeft hij wel heel veel waterdieren voor nodig. En dat lukt ook, iedereen helpt mee.

In een grote doos verzamelt Bart de waterdieren, Maar dan gebeurt er iets heel vervelends met de waterdieren. Zou het plan van Bart nu nog wel lukken?

Aansprekend boek met korte zinnen voor jonge lezers. Leerzaam en goed dat er aandacht wordt gegeven aan onderwerpen als: leukemie en je haar doneren.

En wat bedoelt opa met: 'Bij stiekem neem je de verkeerde afslag?'
Ga het boek maar snel lezen, dan weet je het antwoord vast wel!

Op de vrolijke omslag is al veel te zien is. Ook in het boek staan bijpassende tekeningen van Melanie Broekhoven. Achterop staat vanaf 8 jaar, maar het is misschien al eerder te lezen en uiteraard ook leuk om voor te lezen. Geschikt voor de doelgroep 6-9 jaar.

Prijs: € 8,90
Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789033127731