Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Bengels! Logeren met Daan de dierenvriend.

Je hebt vast al eerder kennis gemaakt met Daan. Hij is een echte dierenvriend.

Heleen Buth schreef al meer over hem in de boekjes Hebbes! en Makkie! Daarin kun je andere avonturen lezen over Daan met dieren en ook over zijn belevenissen op vakantie.

Daan is niet alleen een dierenvriend, hij is ook een echte bengel! Daarover kun je lezen in dit nieuwe deeltje.

Het neefje van Daan komt logeren. Hij heet Jens en je raadt het vast al: ook hij is een echte bengel. Maar Jens is nog wat kleiner dan Daan en ook een beetje wild. Daan vindt Jens klein en dom. Daar wordt Jens boos om. Toch doet hij wel een beetje dom: hij racet met de skelter tegen het kippenhok. Zouden de kippen nu nog wel eieren leggen? 's Avonds zijn de kippen weg. Hoe kan dat nu?

Samen mogen Daan en Jens ook nog bij opa en oma op de boerderij logeren. Daar zijn nog meer dieren, dus dat wordt gezellig. Ze helpen een schaap dat op haar rug ligt en niet meer overeind kan. Als we niet helpen gaat ze dood, zegt opa. Met elkaar lukt het gelukkig om het schaap weer overeind te krijgen.

Ook met Riko, de parkiet van opa en oma, hebben de jongens lol.

Met opa gaan ze mee op de trekker, Dat is ook leuk, behalve als ze verdwalen in het maisveld. Gelukkig is Makkie een goede speurhond. Ook met Binkie de poes kun je leuke dingen beleven. Maar… is Daan ook klein en dom? Je moet dit leuke boekje zelf maar gaan lezen. Als je in groep 3 of 4 zit, kun je dat misschien wel. Als je 4 of 5 jaar bent, is er vast wel iemand die het wil voorlezen.

Prijs:         € 8,50
Ean code: 9789033127694
Uitgeverij: Den Hertog
Leeftijd:         om voor te lezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar