Wilderniswandelen op Tiengemeten

TIENGEMETEN – Zaterdag 1 oktober kan er gestruind worden door de Wildernis van Tiengemeten. Ontdek tijdens deze wandeling de ruige getijdenatuur aan de westkant van het eiland en de dieren die hier leven. Hier waan je je alleen op de wereld. Een aanrader voor liefhebbers van ruige natuur!

In dit deel van Tiengemeten heeft het water van het Haringvliet vrij spel. Kleine, nieuwe kreekjes groeien langzaam uit tot bredere geulen. Met een bootje steekt men de kreek over die aan de zuidkant het eiland binnenstroomt. De bever heeft dit deel van de Wildernis uitverkoren om zijn burcht te bouwen. Ook is het de favoriete plek van de roerdomp en een prima broedgebied voor vele rietvogels. Schotse hooglanders banen zich een weg tussen het riet en de wilgen en zorgen voor extra dynamiek. De vrijwillige boswachter kan je er alles over vertellen. De wandeling start met de pont naar Tiengemeten om 10.00 uur precies en eindigt rond 15.00 uur. Je kunt dan aansluitend de pont terug nemen of nog wat langer verblijven op het eiland. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en vergeet de verrekijker niet.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten van de excursie zijn € 7,50 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 10,50 en kinderen tot en met 12 jaar resp. € 7,50 en € 4,50. Kinderen van OERRR betalen € 4,50. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont.