Oorlogsgeweld in de Bijbel

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de Bijbel lezen we ook over geweld, het doden van vele mensen en oorlogen, soms zelfs in opdracht van God. Dit roept vandaag de dag veel vragen op. Past dit wel bij onze God en Vader? Is de Bijbel een gewelddadig boek? Hoe leg je dit uit aan kinderen, wanneer je zo'n geschiedenis uit de Bijbel voorleest?

Ds. P. van Duijvenboden is Krijgsmachtspredikant en zal dit thema in een referaat verder uitwerken. Hij ging verschillende keren mee op missie naar oorlogsgebied. Ds. Van Duijvenboden zal na de inleiding op het thema op deze en overige vragen ingaan en betrekt daar ook zijn persoonlijke ervaringen in het leger bij.
Deze jaarlijkse toerustingsavond wordt door het bestuur van de afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond georganiseerd. Vanzelfsprekend is ieder van harte uitgenodigd om op donderdag 29 september in het Hervormd Centrum 'Elim' te Nieuwe-Tonge dit uitermate actueel thema 'Oorlogsgeweld in de Bijbel' met elkaar te delen. Vanaf 19.00 uur is men welkom en om 19.30 uur wordt de avond geopend door ds. M.J. Middelkoop uit Middelharnis.