Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Kunstgeschiedenis op GO

MIDDELHARNIS - Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2016-2017 is uit. Hierin informatie over de KCE-activiteiten.

Er worden zes cursussen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er een wordt afgesloten met een excursie naar Lille. De docenten Frank Swagemakers, Imelda van der Linden en Hans van der Wulp zijn bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten.
Onderwerpen als Symboliek in de oude kunst, Schilderkunst, Het verhaal achter het portret en Muziek met Poëzie zijn de thema's van de cursussen. Nieuw dit seizoen is docente Dagmar Pegels die de cursus 'De literaire held van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw' zal verzorgen.

Ook voor het aankomend seizoen worden er bustochten georganiseerd; er is een excursie naar Gouda, een excursie naar Lille en de KCE gaat naar een operavoorstelling.
Het vertrouwde Zaterdagmatinee concert vindt plaats in februari in het Concertgebouw te Amsterdam.

De KCE heeft wederom een aantal interessante lezingen. In november vertelt Roxane Touw op een verfrissende wijze over het ontstaan en de ondergang van de Chatelaine. Een onmisbaar accessoire van een dame. En een inspiratiebron voor Prada voor de wintercollectie van 2016/2017. In december vertelt Frank Swagemakers over Iconen.

Het programmaboekje zal ieder, die recent aan onze activiteiten heeft deelgenomen, in de brievenbus gevonden hebben. Anders is het af te halen bij de bibliotheken en bij de VVV. Of bekijk het gehele aanbod op www.kcego.nl. Secretariaat: 06-41365591 of via e-mail: info@kcego.nl.