Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Oegandees kinderkoor Mwangaza zingt met Urker Mans Formatie

ROTTERDAM - Begin september zette het (wees)kinderkoor Mwangaza opnieuw voet op Nederlandse bodem. De Uganda Child Care Foundation haalde ze voor de vijfde keer naar Nederland. Een jubileum dat samenvalt met het 12,5-jarig jubileum van de stichting zelf. En daarom belooft de Light!-tour dit jaar een dubbel feest te worden.

De Urker Mans Formatie heeft de eer om twee concerten mee te beleven en een bijdrage te leveren aan het kleurrijke optreden. Het eerste is op zaterdag 24 september in de Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104, Rotterdam. Aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn online te bestellen op www.martinmans.nl maar ook aan de kerk verkrijgbaar. Ze kosten € 10,-. En voor kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Telefonisch reserveren kan ook op tel. 06-25391903.

De selecties zijn achter de rug en de voorbereidingen zijn in volle gang. De komende maanden zijn 20 kinderen voorbereid voor de Light!-tournee in Nederland. Een tournee die traditiegetrouw voor een groot gedeelte in De Drechtsteden zal plaatsvinden.
Kinderkoor 'Mwangaza' bestaat uit 20 (wees)kinderen afkomstig uit Oeganda; de Parel van Afrika. Ook dit keer komen de kinderen uit Rakai: 'de vergeten provincie' in het zuiden van Oeganda. Een regio gekenmerkt door de gevolgen van aids; gebukt onder armoede en hopeloosheid.

Maar ook de Urker Mans Formatie laat zich niet onbetuigd en brengt een variatie aan liederen ten gehore van geestelijk repertoire, klassieke werken en populaire songs. Dit ensemble bestaat uit 13 zangers die in traditionele Urker kleding optreden en aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Martin Mans is de dirigent en laat de stemmen als eenheid klinken, terwijl ook diverse solo's voorbij komen.