De flexibele buizen worden door de Heerendijk heen gelegd in plaats van erover. Dit is vrij bijzonder, maar heeft als grote voordeel dat de dijk niet afgesloten hoeft te worden. (Foto: Harry Terhoeve)
De flexibele buizen worden door de Heerendijk heen gelegd in plaats van erover. Dit is vrij bijzonder, maar heeft als grote voordeel dat de dijk niet afgesloten hoeft te worden. (Foto: Harry Terhoeve) Foto: Harry Terhoeve

Noodpompen ingezet voor Oostflakkee

OUDE-TONGE - Vanwege de hoge concentratie blauwalgen in het Volkerak-Zoommeer heeft het Waterschap Hollandse Delta besloten om noodpompen in te zetten om het gebied ten zuiden van de N59 van zoet water te kunnen blijven voorzien. Gisteren werden deze geplaatst nabij de Heerendijk bij Oude-Tonge.

Vanwege de blauwalgen kan er tijdelijk geen water worden ingelaten uit het Volkerak. Hierdoor dreigt er een tekort aan water in de sloten om in deze droge periode de gewassen te beregenen. Via de noodpompen kan er zoet water vanuit het Haringvliet naar de betreffende polders worden geleid. Het waterschap hoopt en verwacht, dat de inwoners en agrariƫrs zuinig om zullen gaan met het zoete water en zich houden aan de meldplicht voor beregenen.
Meer informatie op: www.wshd.nl.

De gevolgen van de blauwalg zijn ernstig. (Foto: Harry Terhoeve)