Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Huwelijksjubileum Thomas en Bettie van Moort

NUNSPEET – Doorgaans komen echtparen die 45 jaar getrouwd zijn niet in de redactiekolommen van deze krant. Maar voor deze keer wordt er een uitzondering gemaakt voor het echtpaar Van Moort uit Nunspeet. Zij leven nog steeds mee vanaf de Veluwe met het eiland en zijn al jarenlang abonnee van Eilanden-Nieuws.

Thomas van Moort en Bettie van Moort-van de Weg hopen morgen, zaterdag 10 september, te herdenken dat zij 45 jaar zijn getrouwd.

De heer Van Moort (de oudste zoon van 14 kinderen) werd geboren aan de Duivenwaardsedijk in Nieuwe-Tonge. Maar hij moest al vroeg vanwege zijn astma vertrekken naar een bosrijke omgeving. Hij kwam in de buurt van Nunspeet terecht. Daar ontmoette hij ook Bettie van de Weg, zijn latere echtgenote. Ze trouwden op 10 september 1971 en samen kregen zij 14 kinderen en 27 kleinkinderen.

Jarenlang had Thomas van Moort een Loonbedrijf, maar nu hij 75 jaar is, doet hij het wat kalmer aan. Hij is nog wel druk met de moestuin en heeft nog enkele koeien om te verzorgen.
Samen passen ze veel op de kleinkinderen en gaan bijna dagelijks naar hun (schoon)moeder die al 90 is. Voor een enkele klant doet hij nog werk op de kraan of een ander klusje met de trekker, zoals het persen van hooibalen.

In de vakantieperiode krijgen ze nog weleens bezoek uit Goeree-Overflakkee en dat is natuurlijk wel fijn. De kinderen krijgen dan allemaal te horen dat er een broer of zus langs geweest is. Bijgaande foto is gemaakt toen ze hun 40-jarig huwelijksjubileum vierden.