Sommelsdijker met losse handjes teververgeefs in beroep

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK- Een 32-jarige ontkennende Sommelsdijker is ook in hoger beroep veroordeeld voor het aftuigen van zijn vriendin.

Het Haagse gerechtshof achtte deze week bewezen dat de man haar sloeg en schopte. Dat schoppen zou ook zijn gebeurd toen de vrouw al op de grond was gevallen. Een en ander vond plaats op 20 juli vorig jaar in Middelharnis, waar zij toen samenwoonden. Inmiddels is het stel uit elkaar.
De Sommelsdijker kreeg dezelfde straf opgelegd als eerder bij de rechtbank, en zoals ook door het Openbaar Ministerie was geëist tijdens de behandeling van het beroep twee weken geleden: negentig uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf.
Volgens de toenmalige vriendin zou de Sommeldijker haar destijds ook met brandstof hebben overgoten en hebben gedreigd haar aan te steken. Maar daarvan werd hij eerder door de rechtbank al vrijgesproken.
Volgens verdachte's advocate kunnen de Sommelsdijker en zijn ex inmiddels weer door één deur. "Ze wonen niet meer samen, maar hij ziet de kinderen wel drie keer per week'', zei de advocate tijdens de behandeling van de zaak. Haar cliënt kwam zelf niet naar die zitting.
Hij had geen geld voor de reis, had hij tegen de advocate gezegd. (Persbureau Cerberus)