INGEZONDEN:

Ongenuanceerd?

Geachte heer Ruizeveld,


In uw commentaar in de krant van afgelopen vrijdag noemde u mijn beweringen ongenuanceerd. Ik wil u er op wijzen dat u de nuance kunt vinden in de openbare vonnissen en de stukken die ik aan de raad heb toegezonden. U weet dat deze voor een ieder beschikbaar zijn en zeker voor u als journalist waar u deze informatie kunt opzoeken.
Over goede journalistiek gesproken, het is opmerkelijk dat u in de afgelopen jaren op geen enkele wijze enige interesse heeft getoond in onze zaak. Diverse bedrijven zijn hierdoor ten gronde gericht. Miljoenen zijn verloren gegaan. 22 man/gezinnen zonder werk geraakt. Diverse gezinnen, waaronder ons gezin, al 10 jaar op het bestaansminimum na een werkzaam leven.

Lijkt mij voor elke journalist voldoende stof.

M.v.g,
Arie Swaneveld
swane@hetnet.nl


In het bericht over uw inspreken donderdagavond in de raad over de ontruimingsinzet Fort Prins Frederik is vertolkt dat u - zonder enige concrete benoeming - persoonlijke uitspraken doet over handelwijze van de raadsvoorzitter. U heeft juist in de openbaarheid, voor ieder toegankelijk, te horen en te zien, de gelegenheid uw punten onderbouwd te benoemen/te presenteren. Dat doet u niet. Dat is dus ongenuanceerd inspreken.

U geeft aan dat informatie wel komt. U beantwoordt - ook niet in een eerdere inspreeksessie - een vraag om toelichting vanuit de raad. U loopt gewoon weg van het spreekgestoelte. Dat onze krant geen aandacht schenkt aan betrokken items die rondom onderwerpen/problemen spelen is niet correct. Hebben wij niet als enige krant uw brief aan de Commissaris van de Koning gepubliceerd? Jammer dat u ook richting ons deze insteek kiest.

Jaap Ruizeveld