Nog steeds voetballen op oude sportvelden

GOEREE-OVERFLAKKEE – Twee informatieve college-brieven op de lijst van Ingekomen stukken bij de raad over de Inkoopprocedure voor het aanleggen van kunstgrasvoetbalvelden.

Door Jaap Ruizeveld

Enerzijds een antwoord aan de VKGO-fractie (eind juni gedateerd) waarin wordt aangegeven dat met externe deskundigen is bekeken op welke wijze nog dit jaar 3,5 kunstgrasveld bij de clubs DBGC en DVV'09 zou kunnen worden aangelegd. De Design & Construct methodiek zou de mogelijkheid bieden door een 1:1-onderhandeling met één partij te voeren.

De tweede collegebrief (gedateerd 27 juli) geeft aan dat er intern en extern twijfels waren gerezen of de voorgestelde inkoopstrategie wel de juiste was. Het eerste besluit is vervolgens door het college heroverwogen. De al gemaakte afspraken werden in de wacht gezet. In de collegevergadering van 12 juli besloot b. en w. om niet akkoord te gaan met de voorgestelde inkoopstrategie. Om nader advies te vragen over de verdere aanbestedingsperiode en bestuurlijk overleg te voeren met de genoemde verenigingen. Dit gesprek vond 14 juli plaats. Hierbij is de reden van het college-besluit meegedeeld en toegezegd. Dat leidde bij de beide clubs tot teleurstelling. Er is vervolgens gezamenlijk inzet gepleegd om de deels al ontmantelde velden weer speelklaar te krijgen voor het deze week startende voetbalseizoen 2016-2017. Nu na de vakanties praat de werkgroep over voorstellen voor de te voeren aanbestedingsprocedure.