Fort weer in het nieuws

GOEREE-OVERFLAKKEE – Inspreker de heer Swaneveld stelde namens politieke partij 'Goeree-Overflakkee Samen' de ontruiming op Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat aan de orde. Over dit onderwerp is deze zomer een uitspraak gedaan door de voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam.

Door Jaap Ruizeveld

Het gemeentebestuur had begin juni in een brief aan de nieuwe eigenaar van het Fort er met klem op aangedrongen om de situatie te normaliseren, gelet op de onrust van nu en in het verleden. Dit vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid en vanuit de wens om zo snel mogelijk het Fort weer mooi te maken.

Met een snelle ontruiming en ontwikkeling van het terrein kan worden ingezet op een aantrekkelijk recreatiepark en zal verloedering kunnen worden tegengegaan, aldus de collegebrief aan de nieuwe Fort-eigenaar. Swaneveld noemde de ontruimingsaanpak een 'overval' en maakte - niet voor de eerste keer - forse ongenuanceerde verwijten richting de raadsvoorzitter. Bij de fracties was er geen behoefte aan enig commentaar of vraagstelling.

Gebedsruimte                                                                                                                                        

De heer Van den Boogert uit Middelharnis gaf als inspreker aan dat er sprake is van onrust en zorgen over het gebruik door groepen jongeren van een (gebeds)ruimte aan de Donkereweg/Westelijke Achterweg. Er zou geen vergunning zijn voor het houden van bijeenkomsten in deze 'hobbyschuur'. Waar leidt dit allemaal toe? Voor de inspreker was het niet bekend wat zich in de genoemde ruimte afspeelde. Het onderwerp bleef, mede door onduidelijkheid, een beetje hangen. "Het college is in ieder geval ingelicht", zei een bezoeker op de tribune.