INGEZONDEN:

Bril tegen migraine

Korte tijd geleden wees mijn vrouw mij op een artikel in uw krant van vrijdag 26 augustus 2016 onder de rubriek: 'Met raad en daad' op pagina 16. Het gaat hierin over middelen tegen migraine.

Helaas is uw opmerking dat er geen speciale brillen tegen migraine bestaan absoluut onjuist en gaat u in dit antwoord volkomen voorbij aan het feit dat er al zeer vele jaren een zogenaamde Utermöhlen-prismabril bestaat omdat doctor Utermöhlen als KNO-arts en oorarts het verband ontdekte tussen de ogen en het evenwichtsorgaan dat in het oor ligt. Hierdoor ontwikkelde hij een bril met speciaal geslepen glazen waardoor hoofdpijn, inclusief migraine, bij enorm veel mensen bijna geheel tot het verleden ging behoren. Hij heeft deze wetenschap kunnen overdragen aan doctor Visser in het plaatsje Noorden en deze arts heeft ook weer enkele leerlingen gehad, die tot op heden de kennis bezitten om zo'n Utermöhlen-prismabril voor te schrijven. Aan de hand van dit recept kunnen opticiens zo'n bril vervaardigen. Deze ziet er uit als een gewone bril, maar heeft echter zeer bijzonder geslepen glazen.

Mijn vrouw heeft tot haar vijfenveertigste jaar altijd enorm veel hoofdpijn en migraine gehad. Zelfs op de meeste dagen van het jaar. Totdat zij een Utermöhlen-prismabril ging dragen, waarna de hoofdpijn haar nog slechts zelden heeft geplaagd. En één van de twee deskundige artsen die een Utermöhlen-prismabril kunnen voorschrijven vertelt op zijn site dat hij al meer dan 25.000 patiënten van hun hoofdpijn heeft mogen afhelpen.

Uw antwoord in de bovengenoemde krant heeft mij daarom verdriet gedaan, omdat u volkomen tekortschiet met uw raad en uw daad. En dat temeer omdat de genoemde persoon dus nog steeds door migraine geplaagd blijft worden, terwijl er vermoedelijk een middel is dat haar ervan kan afhelpen. Op zijn minst had u kunnen verwijzen naar de Utermöhlen-prismabril, waardoor deze persoon via internet zelf verder had kunnen zoeken en zij dus de mogelijkheid op het spoor was gekomen om door middel van een Utermöhlen-prismabril haar migraine kwijt te raken.

En niet alleen mijn vrouw heeft elke dag voordeel van haar Utermöhlen-prismabril, maar ook onze dochter, die deze bril al vanaf haar elfde jaar met succes draagt.

Ds. J.J. Roodsant,
Dirksland