Ouddorper wenst seniorenwoningen Oosterpark

DEN HAAG/OUDDORP – Een bewoner van de Ouddorper Elzenhof is tegen de bouw van een vijftal rijwoningen in het Oosterpark, zo bleek maandag bij de Raad van State.

De gemeente Goeree-Overflakkee verleende ontwikkelaar Volker Wessels een bouw(omgevings)vergunning voor de bouw van in totaal negen woningen aan de Parklaan. Volgens een bewoner zijn vooral de vijf rijwoningen in strijd met het bestemmingsplan. Dat staat ter plaatse in principe alleen twee-onder-een-kap woningen toe. Aanvankelijk was het de bedoeling om in het Oosterpark seniorenwoningen in de wat luxere sector te bouwen. Maar door de crisis op de huizenmarkt liep de vraag terug. Daarop vroeg ontwikkelaar Volker Wessels een vergunning voor een aantal kleinere rijwoningen aan. Dat zijn weliswaar geen seniorenwoningen, maar daar bestaat wel meer behoefte aan. De bezwaarmaker vindt dat de gemeente te snel het oude Oosterparkplan bij het grof vuil heeft gezet. Hij meent dat de huizenmarkt weer aantrekt en dat er de komende jaren zeker weer meer behoefte zal komen aan duurdere seniorenwoningen.

Verkeerde been

De bewoner vindt dat hij een beetje op het verkeerde been is gezet door de gemeente. Immers, toen hij zijn woning aan de Elzenhof kocht ging hij ervan uit dat hij in een wijk met gelijkgestemde senioren zou komen te wonen. Voor 2010 mochten alleen 55-plussers op Oosterwijk een woning kopen. Bovendien zou er een koppeling komen tussen Oosterpark en zorgcentrum De Vliedberg. Maar er was weinig belangstelling en in 2010 werd de leeftijdgrens naar 45 verlegd. Met het bouwplan voor de negen woningen is de leeftijdgrens helemaal los gelaten en mogen er ook gezinnen met jonge kinderen wonen. Dat stuit hem tegen de borst. Hij vreest veel meer overlast en verlies aan privacy. Verder denkt hij dat zijn woning minder waard zal worden. De gemeente staat op het standpunt dat Oosterpark binnen de stedelijke omgeving van Ouddorp ligt en dat je dan enig privacy-verlies en grotere drukte voor lief moet nemen. Bovendien nemen de negen woningen niet meer plaats in dan de eerder geplande twee-onder-één-kappers. De Raad van State buigt zich de komende weken over de bezwaren en doet binnen zes weken uitspraak. (Persbureau Cereberus)