Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Nieuw projectmannenkoor in Goes

GOES - De ervaren organisten en dirigenten Martin Zonnenberg en Martin Mans gaan van start met een nieuw mannenkoor op projectbasis in Zuid-Nederland. De naam van het koor is 'Groot Mannenkoor Zuid-Nederland.'

Het eerste project heeft het inspirerende thema 'KERST'. Martin Zonnenberg dirigeert de zangers, terwijl Martin Mans de orgelbegeleiding voor zijn rekening neemt. Het eerste project bestaat uit drie repetities en twee concerten in Middelburg en Zevenbergen. De repetities worden gehouden op drie zaterdagen in november en december in Goes.

De opzet van het projectkoor is om zangers de gelegenheid te geven, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Maar ook mannen die geen lid zijn van een bestaand koor zijn van harte welkom. In drie repetities studeert men een repertoire in van bekende kerstliederen en klassieke bewerkingen dat ze tijdens de kerstconcerten ten gehore brengt. De orgelbegeleiding is in handen van Martin Mans, die naast de begeleiding enkele geliefde orgelimprovisaties speelt.

Bijzonderheden:

Repetitiedata: zaterdag 12 en 26 november en 10 december 2016 van 10.00-13.00 uur.
Repetitielocatie: Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (t.o. ADR-Ziekenhuis).
Concertdata: donderdag 22 december, 20.00 uur Oostkerk - Middelburg, maandag 26 december, 20.00 uur Hervormde Kerk - Zevenbergen.

Inschrijven: via www.martinmans.nl, per e-mail naar secretariaat@martinmans.nl of op de repetitie op 12 november.
Kosten project: € 60,-, waarin de deelname aan drie repetities en twee concerten is inbegrepen. De bladmuziek is gratis.

De eerste repetitie op zaterdag 12 november is een open repetitie waar geĂ¯nteresseerden de sfeer kunnen proeven en mee kunnen repeteren. Aanhaken bij de tweede repetitie op 26 november is ook mogelijk. Tijdens de pauze en na afloop kan men zich inschrijven. Aanvang repetitie 10.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur.
Martin Zonnenberg boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent.

"Dat men in het zuiden van het land graag zingt, weet ik uit ervaring. Het is dan ook mijn wens om daarin een stimulans te zijn en mensen, overal vandaan, in een drietal repetities klaar te stomen voor twee kerstconcerten. Een hartelijk welkom aan alle mannen die deze zangervaring willen opdoen. Het repertoire bestaat uit herkenbare en nieuwbewerkte kerstliederen. Zingend belijden we het grote wonder van Kerst," aldus Martin Zonnenberg.