Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Beleef Tiengemeten vanaf het water

TIENGEMETEN - Zaterdag 3 september kan, voor de laatste keer dit seizoen, met de salonboot Heicondias rondom het natuureiland Tiengemeten worden gevaren.

Tijdens de boottocht is er een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten die van alles kan vertellen over Tiengemeten. Er wordt gevaren over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water is er een mooi beeld van het eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt.
De getijdennatuur is populair bij allerlei steltlopers. De bever heeft deze ruige plek uitgekozen om er zijn imposante burcht te bouwen. Na de westpunt wordt om de oostpunt gevaren en koers gezet naar de haven van Tiengemeten. Vanaf het water zijn de historisch boerderijen van Tiengemeten prachtig te zien.
Na de boottocht kan men Tiengemeten zelf gaan verkennen.

Aanmelden

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De boot vertrekt om 13.00 uur vanuit de haven bij Nieuwendijk (Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland). Rond 15.00 uur is men weer terug op Tiengemeten zelf. De boottocht kost voor leden van Natuurmonumenten € 12,50, niet-leden betalen € 17,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. € 10,00 en € 15,00. Een kind van OERRR betaalt € 10,00. Kijk voor meer informatie op www.nm.nl/tiengemeten.