Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

PCOB-ers op reis naar Delft

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 16 augustus maakten de PCOB-ers van Goeree-Overflakkee hun laatste dagtrip van 2016. Deze keer ging de reis naar Delft. Een gezellige dag in een mooie stad, met prachtig weer. In september volgt nog de meerdaagse reis naar Rome. Hieronder volgt een verslag van de trip, aangeleverd door de PCOB:

"'s Morgens vroeg stond de bus van Contiki klaar om ons naar Delft te brengen. Voor koffie en lunch waren we te gast bij Gasterij 't Karrewiel. Een gastvrije en gezellige locatie, waar we onbeperkt koffie/thee konden nuttigen met daarbij wat lekkers.

Na een gezellig uurtje werden we in twee groepen gesplitst en gingen we met gidsen op pad voor een ruim 1,5 uur durende wandeltocht door Delft, waarbij ook de Nieuwe Kerk werd bezocht. De gids vertelde een duidelijk en interessant verhaal over de geschiedenis van hetgeen we onderweg zagen.

Bij terugkomst in 't Karrewiel stond een heerlijke lunch voor ons klaar. Nou, de PCOB-ers deden goed hun best om al het lekkers op te krijgen.

Met een gevulde maag werden we naar de rondvaartboot gebracht voor een tocht door de grachten van Delft, waarna we weer terugreden naar mooi Goeree-Overflakkee. In Middelharnis aangekomen gebruikten we nog een warme maaltijd bij Werelds Inside.

Het bestuur gaat zich vanaf nu opmaken voor het winterprogramma. De eerste bijeenkomst zal zijn op 19 september 2016. Deze keer niet in De Hoeksteen, maar in het Prieel bij De Staver, aanvang 14.00 uur. Houdt u de streekbladen in de gaten voor meer informatie over deze middag. Het belooft erg interessant te worden.

Ook gasten zijn van harte welkom om kennis te komen maken met onze vereniging. Een landelijke, christelijke vereniging, die zich inzet voor de senioren.
Ook belangenbehartiging lokaal, in de eigen gemeente, wordt belangrijker. Steeds meer taken en verantwoordelijkheden van de landelijke overheid komen bij de gemeente te liggen. Dat biedt veel kansen voor PCOB-afdelingen om invloed uit te oefenen op het beleid van gemeenten en op te komen voor de belangen van ouderen in de regio".

Afbeelding